+4 0770 934 835
Hit enter to search

Stomatologie pentru prietenul tău

Îngrijire dentară pentru animalul dvs. de companie – Cum să păstrați acest zâmbet sănătos!

Câinii și pisicile nu obțin adesea cavități. Dar suferă frecvent de alte tipuri de boli dentare. Boala parodontală sau gingiilor, este boala numărul unu întâlnită atât la câini, cât și la pisici.

Ce trebuie să știți despre îngrijirea dentară pentru animalul dvs. de companie

Boala dentară poate provoca probleme grave pentru animalul dvs. de companie, de la inflamația gingiilor și pierderea dinților până la infecții și chiar deteriorarea organelor.

Până la 80% dintre câini și 70% din pisicile care nu primesc îngrijiri dentare adecvate vor prezenta semne de boală dentară până la vârsta de trei ani.

Boala dentară poate fi prevenită cu ușurință urmând sfaturile medicului veterinar în ceea ce privește examinările dentare, îngrijirea la domiciliu și curățările dentare.

Pericolele bolilor parodontale

Fără îngrijire dentară adecvată, animalul dvs. de companie va suferi cel mai probabil de respirație urâtă, gingii inflamate, dinți lipsiți, dezlănțuiți sau rupți și toate durerile și disconfortul pot cauza astfel de probleme. Boala dentară poate duce, de asemenea, la probleme de sănătate sistemică la câini și pisici. Vestea bună este însă că boala dentară este ușor prevenită prin examinări stomatologice periodice, îngrijire la domiciliu și curățări dentare. Ce este boala parodontală? Boala parodontala este o infectie cauzata de bacteriile gasite in placa dentara. De multe ori începe cu decolorarea pe dinți. Fără curățări dentare obișnuite, această placă se acumulează și se transformă în tartru. Tartarul se poate săpa în gingii, unde bacteriile pot deveni prinse și pot provoca infecții. Dacă nu este marcată, boala parodontală poate duce la durere gravă, infecție și pierdere a dinților. Infecția poate duce, de asemenea, la intrarea bacteriilor în fluxul sanguin și la deteriorarea altor organe sau sisteme ale corpului animalului tău de companie. Poate complica și alte boli de bază, precum diabetul sau sinuzita cronică.

Prevenirea este cel mai bun răspuns

În timp ce pagubele cauzate de boala parodontală sunt uneori ireversibile, pot fi oprite cu antibiotice și curățare periodică. Cea mai înțeleaptă soluție este să opriți boala înainte de a începe.

Curățări anuale

Începând cu vârsta de 1 an, animalul dvs. de companie trebuie să facă un examen anual de curățare și curățare de către medicul veterinar. O curățare minuțioasă îndepărtează placa și tartrul atât deasupra cât și sub linia gingiilor. Acest tratament proactiv are ca scop menținerea apărărilor orale naturale, astfel încât boala parodontală și alte probleme dentare au un timp mai greu să se stabilească. Un bun program de îngrijire la domiciliu poate extinde enorm efectele pozitive ale curățeniei profesionale.

Perierea

Cea mai bună formă de îngrijire orală la domiciliu este perierea zilnică cu o periuță de dinți moale. Nu există o modalitate mai bună de a îndepărta placa dentară cauzatoare de boli. Medicul veterinar vă poate arăta cum să o faceți și să ofere perii speciale, pastele de dinți și geluri orale special făcute pentru animalele de companie. Vă putem spune, de asemenea, despre tratamente speciale care ajută la controlarea plăcii dentare.

Diete dentare

Mâncarea uscată este în general mai bună decât conserva pentru sănătatea dinților. Cu toate acestea, veți obține cele mai bune rezultate cu alimente special formulate care s-au dovedit eficiente în combaterea plăcii și a acumulării de tartru. Cereți recomandări medicului veterinar.

Semne de sănătate dentară precară
– Respiratie urat mirositoare
– Tartru vizibil pe dinți
– Umflarea sub ochi
– Dinți slăbiți sau lipsiți
– Dificultate de a mânca
– Descărcarea din nas
– Drogarea sau salivarea excesivă
– Ciupirea dintilor sau a gurii
– Decolorarea sau colorarea dinților
– Gingii roșii, iritate, umflate sau sângerând
– Pierderea în greutate sau pierderea poftei de mâncare
– Letargie și pierderea vitalității
Ce ar trebui să fac despre dinții rupți?

Dintrele rupte pot fi extrem de dureroase pentru animalele de companie și pot duce la infecții cronice, formarea abcesului și pierderea dinților secundari. Tratamentul imediat este vital. Efectuarea unui canal de rădăcină va economisi ceea ce a mai rămas din dintele spart și va împiedica reinfectarea acestuia. În cazul în care canalul radicular nu este o opțiune, dintele trebuie extras.

Nu sunt sigur că îmi pot permite curățări dentare în fiecare an.

În timp ce curățările dentare pot părea o cheltuială suplimentară, ele sunt de fapt o investiție foarte eficientă în sănătatea animalului dvs. de companie. Prins timpuriu, problemele dentare sunt ușor de tratat. Neglijate, ele se pot transforma în probleme grave, costisitoare și dureroase.

Este necesar ca animalul meu de companie să fie anesteziat în timpul curățării?

Da. Spre deosebire de pacienții umani, nu putem explica animalelor de companie ce se întâmplă și de ce. Din acest motiv, trebuie să anesteziem animalele de companie pentru a accesa întreaga gură și gingii și pentru a efectua lucrările necesare în profunzime și în siguranță. Medicul veterinar vă va recomanda testarea pre-anestezică pentru a vă asigura că nu există probleme ascunse de sănătate care ar putea afecta capacitatea animalului dvs. de a supune procedura.

[/vc_column_text]

Patru motive pentru a alege acest serviciu:

Free In-Home Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

We will Keep In Touch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

Convenience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

Qualified & Caring Pet Sitters

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

[/vc_column]
[/vc_row]
  • icon-location535 West Huntington Drive Monrovia, CA 91016
  • icon-phone(970) 416-0232 | (970) 415-0233
  • icon-mailinfo@LovePet.com